Kolham
0598 397 497
Almelo
0546 866 664

Sollicitatie tips

Haal het maximale uit jezelf

Mag je op sollicitatiegesprek komen bij Wardenburg Beveiliging & Telecom? Dan geven wij je graag een paar tips om het maximale uit je gesprek te halen.

Tip 1. Wees jezelf

Tijdens een sollicitatiegesprek wil je het beste van jezelf laten zien, maar het geen auditie voor een toneelstuk. Wij willen graag weten wie je écht bent. Wie ben jij, wat heb je gedaan, waar ben je goed in, wat vind je belangrijk in je werk en wat past bij jou?

Tip 2. Weet waarvoor je solliciteert

Lees de vacature nog eens goed door. Waarom heb jij gesolliciteerd? Ben jij het ideale beeld wat wij zoeken? En wat is dat ideale beeld dan?
Als het goed is, heb je voor je sollicitatiebrief al uitgebreid onderzoek gedaan naar ons bedrijf, dus neem dit nog eens goed door. Waar staat Wardenburg voor, wat doen we allemaal, lees de laatste nieuwsberichten/social media berichten. En met wie heb jij het gesprek? Weet je welke functie hij/zij heeft?

Tip 3. Vragen voorbereiden

Bereid een kort verhaal voor om jezelf te presenteren aan de personen met wie je het gesprek hebt. Ze willen altijd van jezelf horen wie ze voor zich hebben zitten.  Bedenk hierbij wat voor Wardenburg belangrijk is om van je te weten. Verder zijn er altijd een paar standaard vragen die je vast kunt voorbereiden. Wat zijn bijvoorbeeld jouw sterke én zwakke eigenschappen? Wat kun jij Wardenburg brengen? En wil jij nog meer weten over de functie of over Wardenburg? Noteer deze vragen.

Tip 4. Referentiecheck

Bij Wardenburg checken we regelmatig referenties. Benader alvast een oud leidinggevende en vraag ze toestemming om ze op te geven als referentie.

Tip 5. Kleed je gepast

Kleed je tijdens je sollicitatiegesprek altijd iets netter dan dat je dagelijks als medewerker zou doen. Zo laat je zien dat je je goed wilt presenteren en dat je je best doet voor de functie. Maar kijk ook goed voor welke functie je solliciteert! Want als je solliciteert voor monteur, hoef je van ons niet in een 3-delig pak te komen op je sollicitatie, want dan voelen wij ons underdressed.

Tip 6. Laatste check

Zet het adres waar je moet zijn in je navigatie. Controleer of er files of wegwerkzaamheden zijn. Zorg uiteraard dat je op tijd bent. Mocht je door onvoorziene omstandigheden te laat zijn of je afspraak willen annuleren/verplaatsen, laat dit ons tijdig weten. Ben je gearriveerd, zet je telefoon op stil of uit. En als er wordt gevraagd of je iets wilt drinken, dan bedoelen we koffie, thee of water.

Veel succes!