Kolham
0598 397 497
Almelo
0546 866 664

Inbraakpreventietips

Het ene bedrijfspand is aantrekkelijker voor inbrekers dan het andere. Dat kan komen doordat de locatie afgelegen is, of doordat er van die makkelijk verhandelbare laptops voor het grijpen liggen, of doordat iedereen weet dat u kostbare spullen in het pand heeft liggen. Wat kunt u doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken? We hebben een aantal tips voor u verzameld.

Voorkomen

 • Een bedrijfsgebouw waar geen licht brandt, is een magneet voor inbrekers. Breng in donkere delen van het gebouw beveiligingsverlichting met een slagbestendige behuizing aan. Zet er een schemerschakelaar op, dan gaat de verlichting op het juiste moment aan en uit.
 • Buitenverlichting om inbrekers af te schrikken is handig, maar alleen als uw pand goed zichtbaar is voor de buren of voor voorbijgangers. Zo niet, dan maakt u het de inbreker extra makkelijk.
 • Inbrekers zijn blij met hoge bomen en struiken rondom uw pand. Ze kunnen rustig de tijd nemen om uw pand leeg te halen zonder te worden gezien. Maak uw pand goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Dan lopen ook de inbrekers in het oog.
 • Klimhulpjes voor inbrekers: ladders, kratten, gereedschap, pallets en containers zijn allemaal handig om naar de eerste verdieping te klimmen. Die is over het algemeen minder beveiligd. Is er geen ruimte om ze binnen op te bergen, zet ze dan aan de ketting of zet er een hek omheen.
 • Controleer of de (bouwkundige) beveiliging van ramen en deuren nog in orde is. Plaats eventueel een barrièrestang of hekwerk voor de ramen.
 • Geen veiligheidsglas? Breng dan anti-inbraakfolie op de ramen aan. Daarmee vertraagt u de inbreker doordat het vensterglas 10-20 keer sterker wordt.

Goed organiseren

 • Let erop dat de nachtelijke rondgang van de beveiliging geen routine wordt. Instrueer personeel of de bewakers dat ze hun ronde door of rondom uw pand niet iedere nacht rond dezelfde tijd maken. Een paar nachten voorbereiding is voor een inbreker genoeg om een routine in kaart te brengen en meerdere panden achter elkaar te ‘bezoeken’.
 • Houd zorgvuldig bij wie er een sleutel heeft en zorg ervoor dat de sleutel en/of key-tag van de toegangscontrole wordt ingeleverd als medewerkers uit dienst gaan. U kunt medewerkers die met vakantie gaan, zelfs vragen om tijdelijk hun sleutel en/of key-tag in te leveren. Houd reservesleutels goed opgeborgen.
 • Wie is contactpersoon voor de alarmcentrale? En wie vervangt er als die contactpersoon met vakantie is of ziek thuis zit? Laat het de alarmcentrale weten als er iets verandert. U kunt dit zelf aanpassen in de G4s meldkamer app.
 • U kunt ook de particuliere alarmdienst een sleutel geven. Het kan heel geruststellend zijn dat u of uw medewerker niet zelf op een alarm af hoeft te gaan.
 • Jaarlijks onderhoud verkleint de kans op storingen en onnodig alarm.
 • Bekijk de omgeving van de detectoren. Behalve gordijnen en ventilatoren kunnen ook stof en vuil invloed hebben op hun werking.

Afschrikken en moeilijk maken

 • Een mistgenerator is handig als er veel waardevolle spullen in een bepaalde ruimte staan, omdat de inbreker niets meer ziet. Als de mist optrekt, laat hij geen sporen na.
 • Staan alle bedrijfswagens of vrachtwagens voor het grijpen op uw bedrijfsterrein? Berg dan de sleutels op in een inbraak-werende en verankerde kast die in een beveiligde ruimte staat. Inbrekers die dat zien, zullen zich wel twee keer bedenken om te proberen die kast open te krijgen.
 • Beveiligingscamera’s kunnen een goede aanvulling zijn op uw beveiliging. Daarmee kunt u 24/7 uw pand of eigendommen in de gaten houden. Het geeft niet alleen een veilig gevoel, maar heeft ook een preventieve werking. Als criminelen weten dat ergens een camerasysteem hangt, verhoogt dat de drempel om in te breken aanzienlijk.
 • Is er ingebroken? Laat dan geen nieuwe spullen komen totdat de beveiliging is verbeterd. De inbrekers weten hoe ze moeten binnenkomen. Dat doen ze met alle plezier nog een keer om uw nieuwe spullen op te halen.

Natuurlijk zijn niet alle tips altijd van toepassing. Ieder bedrijfspand heeft behalve een specifieke ligging ook specifieke sterke en zwakke punten. Bovendien bent u waarschijnlijk zelf geen deskundige op het gebied van inbraakbeveiliging. Bel daarom de vakman en laat een zorgvuldige analyse maken. Kies vervolgens bewust voor de oplossingen die bij u passen.