Kolham
0598 397 497
Almelo
0546 866 664

CWS Fire Safety neemt Wardenburg Beveiliging & Telecom over

25 augustus 2021

CWS Fire Safety voegt een tweede bedrijf toe aan het portfolio

CWS Fire Safety zet de volgende stap met de tweede ​​acquisitie in Nederland. Wardenburg Beveiliging B.V. met 2 locaties in Kolham en Almelo.

  • Tweede Nederlandse acquisitie van CWS Fire Safety;
  • Overname van Wardenburg Beveiliging B.V. met twee vestigingen in Kolham en Almelo;
  • Uitbreiding met brandmeld- en beveiligingssystemen.

 

Duisburg, 24.08.2021 – CWS Fire Safety GmbH, de divisie van de CWS Group gespecialiseerd in preventieve brandveiligheid, zet haar groeikoers op het gebied van brandveiligheid en beveiliging voort en neemt het Nederlandse bedrijf Wardenburg Beveiliging B.V. uit Kolham over. De transactie werd afgerond op 01.08.2021. Wardenburg realiseerde in 2020 een omzet van 8,8 miljoen euro en telt zo’n 90 medewerkers. Het bedrijf richt zich op de installatie en het onderhoud van brandmeldinstallaties en beveiligingstechniek zoals inbraakdetectiesystemen, videobewaking en toegangscontrolesystemen. Net zoals CWS Fire Safety biedt Wardenburg haar klanten een allround service. Van advies en planning tot installatie en van in bedrijfstelling tot onderhoud en reparatie. Alle medewerkers van Wardenburg worden overgenomen en de locaties Kolham en Almelo blijven behouden. Het ervaren managementteam zal ook in de toekomst het bedrijf blijven aansturen.

 

“Voor Wardenburg Beveiliging is deze overname een garantie voor continuïteit en verdere groei en een kans om uit te groeien tot de grootste Fire Safety en Security specialist in Nederland ”, aldus Bert Wardenburg die na 35 jaar het bedrijf met een gerust hart overdraagt.

“We blijven zelfstandig opereren. Onze medewerkers, klanten en overige relaties zullen ook de vruchten gaan plukken van de te verwachten groei”, aldus Alex Kort, Operationeel Directeur van Wardenburg.

 

Nog maar een paar weken geleden, in juni 2021, betrad CWS Fire Safety de Nederlandse markt voor brandbeveiliging en beveiliging met de overname van Hefas Brandbeveiliging uit Duiven. “Nederland is een belangrijke markt voor CWS, waar wij al veel bestaande klanten hebben. Met deze tweede Nederlandse overname zetten wij een volgende stap om onze bestaande en nieuwe klanten in Nederland ook te kunnen voorzien van installatie, onderhoud en reparatie van een breed portfolio aan producten op het gebied van brandveiligheid en beveiliging vanuit één leverancier”, aldus Dr. Ulrich Schild, General Manager van CWS Fire Safety. Deze overname is zeker niet de laatste; er zijn nog meer acquisities op de Nederlandse markt gepland.

 

Over CWS Fire Safety GmbH

CWS Fire Safety GmbH, opgericht in september 2018, heeft ongeveer 500 medewerkers. Met haar belofte om mensen en eigendommen te beschermen, levert de divisie een belangrijke bijdrage aan het doel van de CWS Group om een ​​gezondere en veiligere toekomst te creëren. Als totaalleverancier van brandbeveiligingsoplossingen en beveiliging richt CWS Fire Safety zich op exploitanten van alle soorten vastgoed. Van advies tot planning, van ontwerp en installatie tot oplevering, onderhoud en reparatie, de klanten krijgen alles vanuit één leverancier. De service omvat alles van blussystemen, brandalarmsystemen en branddeuren tot brandbeveiligingstrainingen en beveiligingsoplossingen. De focus ligt op hoogwaardige en betrouwbare service, evenals persoonlijke ondersteuning en een hoge bereikbaarheid voor klanten. Daarnaast is in 2020 de CWS Fire Safety Academy opgericht. Het doel is om te borgen dat alle medewerkers interne opleidingen en bijscholingen volgen op het gebied van brandbeveiliging en daarmee de hoge kwaliteit voor de klant te waarborgen.

 

Over CWS

Met innovatieve, duurzame en digitale verhuuroplossingen draagt ​​CWS bij aan een gezondere en veiligere toekomst. CWS biedt door heel Europa innovatieve en digitale huuroplossingen op het gebied van sanitaire hygiëne, vloerverzorging, bedrijfs-, beschermende en cleanroomkleding, brandveiligheid en gezondheidszorg. Met dit servicemodel volgt CWS de inzichten van een circulaire economie op alle gebieden: het gebruik van materialen wordt gereduceerd, materialen worden hergebruikt en gerecycled op een manier die bijdraagt aan het behoud van hulpbronnen. CWS vat dit begrip van duurzaamheid en alle bijbehorende activiteiten samen in één centraal uitgangspunt: Denk Circulair!

CWS is een merk van CWS International GmbH en haar dochterondernemingen. De groep heeft momenteel ongeveer 11.000 medewerkers in 15 landen. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van 1,242 miljard euro. CWS International GmbH en haar dochterondernemingen zijn eigendom van Franz Haniel & Cie. GmbH.

 

Vind meer informatie over CWS en CWS Fire Safety op cws.com.

 

 

Contact

Dr. Maren Otte

Group Director Corporate Communications & Responsibility

CWS International GmbH

Dreieich Plaza 1A

D-63303 Dreiich

+49 6103 309-1030

presse@cws.com