bij storing Kolham   088 1500 555 | Almelo  088 1500 556 

Programma van Eisen (PvE)

Wilt u een brandbeveilingssysteem laten installeren? Bijvoorbeeld een brandmeldinstallatie, een ontruimingsinstallatie of een rookwarmte-afvoerinstallatie? Dan is het goed om te weten dat u in veel gevallen verplicht bent een Programma van Eisen (PvE) te laten opstellen. Dit kan een eis van de verzekeringsmaatschappij zijn, maar ook van de gemeente of de brandweer. Ook in het bouwbesluit zijn hierover bepalingen opgenomen.

In een Programma van Eisen staan de uitgangspunten voor het ontwerp van de installatie. Het beschrijft precies aan welke brandveiligheidseisen het gebouw moet voldoen en hoe de installatie wordt opgebouwd en uitgevoerd. Het document dient als basis voor certificering en wordt goedgekeurd en ondertekend door alle betrokken partijen.

Als een Programma van Eisen niet verplicht is

Is het voor uw bouwplannen, verbouwing of renovatie niet verplicht om een PvE op te stellen? Dan kan het verstandig zijn hier toch voor te kiezen. Omdat u in het PvE uitvoerig vastlegt aan welke eisen en voorschriften uw bedrijfsgebouw voldoet, kunt u met een zorgvuldig opgesteld PvE een hoop juridische en verzekeringstechnische problemen voorkomen.

Wardenburg voor uw PvE

Wardenburg stelt uw PvE op voor het installeren van brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. We keuren de tekeningen van de ontwerper of installateur, begeleiden de montage en verzorgen de certificatie. Pas als de benodigde certificaten zijn verstrekt, wordt een gebruiksvergunning afgegeven. Voor u een pand in gebruik neemt, is het dus van belang dat het certificatieproces rond is. Wij zorgen ervoor dat dit proces soepel en snel verloopt.

Zullen we de mogelijkheden bespreken?

Kolham, Groningen

Wardenburg Beveiliging & Telecom
W.A. Scholtenlaan 21
9615 TG Kolham
K.v.K. Groningen 02323505

0598 397 497

info@wardenburg.nl

Almelo, Overijssel

Wardenburg Beveiliging & Telecom
Aadijk 37
7602 PP Almelo

0546 866 664

almelo@wardenburg.nl

Nieuws

Certificering

Unetovni zw 300px  

ccv BORG 170px CCV BMI 2 68x130pxCCV BMI 64x130px