bij storing Kolham   088 1500 555 | Almelo  088 1500 556 

Vakantie? Laat uw pand veilig achter!

25 juli 2018

zakelijk Website 1920x500

 Wat een heerlijke zomer hebben we dit jaar! Het is zo warm, dat we geneigd zijn om gewoon in Nederland te blijven tijdens de vakantieweken.

Gaat uw bedrijf een paar weken op slot? Of gaan medewerkers om de beurt met vakantie, zodat er kan worden doorgewerkt? Hoe dan ook is het belangrijk dat de beveiligingssystemen goed functioneren: camera’s, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging... Maar daarover gaat deze blog niet eens. We willen het hebben over alle informatie over storingen, contactpersonen, systemen en waarschuwingsadressen. Die moet namelijk bij de juiste mensen bekend zijn, of tenminste beschikbaar zijn op een plek die bij hen bekend is.

We delen graag een paar bekende struikelblokken met u. Als u ze leest, wuift u ze misschien weg als een open deur. Klopt! Dat zijn ze stuk voor stuk. Maar helaas krijgt onze afdeling Service & Onderhoud jaar in, jaar uit te maken met dezelfde problemen. Is het in uw organisatie goed geregeld? Vraag het eens na bij de mensen die er verantwoordelijk voor zijn, of beter nog, bij de mensen die het moeten overnemen in de vakantieperiode. Het is verrassend gemakkelijk te regelen.

Vijf open deuren voor een veilige vakantieperiode

Ongeacht hoe u de vakantieperiode organiseert, is het goed om na te denken over veiligheid op het gebied van storingen, inbraak en brand. Hier komen vijf bekende struikelblokken:

  1. Twee veel gehoorde reacties als we ter plaatse komen zijn: “Ik weet niet hoe dat werkt.”
    “Jan doet het altijd, maar die is met vakantie.”
    Zo jammer. De oplossing is eenvoudig: geef de mensen die tijdelijk met de belangrijkste functies en knoppen moeten werken, een korte uitleg van de systemen. Beter nog: organiseer een korte training en geef vlak voor de vakantieperiode een opfriscursus. Let op dat alleen degenen die de verantwoordelijkheid dragen, de wachtwoorden en codes kennen. Het is niet de bedoeling dat iedereen ze kent. Dus niet op een post-it naast het systeem hangen!
  2. Zorg ervoor dat de meldkamer altijd de juiste waarschuwingsadressen heeft. Gaat de contactpersoon op vakantie? Regel dan een vervanger en geef zijn of haar gegevens door aan de meldkamer.
  3. Geef meerdere mensen uitleg over brandmeldsystemen en procedures voor ontruiming, zodat er altijd iemand is die de leiding kan nemen.
  4. Maak een overzicht van contactpersonen bij calamiteiten, en vergeet hun vervangers niet. Noteer daarbij ook de namen en telefoonnummers van bedrijven die kunnen worden ingeschakeld als zich iets voordoet: een glaszetter om een raam te vervangen na een inbraak, een loodgieter om de oorzaak van een lekkage te herstellen, enz.. Bewaar het overzicht van deze contactpersonen en adressen op een plek die bij iedereen bekend is. 
  5. Is uw organisatie aangemeld bij G4S meldkamer en heeft u de G4s meldkamerapp? Dan kunt u altijd de status van het alarmsysteem opvragen, een melding op uw telefoon ontvangen als er alarm is en bijvoorbeeld ook de afwezigheid van medewerkers instellen.

Inbraakpreventie

We hebben nog veel meer tips om uw pand veilig te maken en te houden. Lees bijvoorbeeld onze inbraakpreventietips.
Met de juiste maatregelen geniet u van een ongestoorde vakantieperiode.

 

 

Kolham, Groningen

Wardenburg Beveiliging & Telecom
W.A. Scholtenlaan 21
9615 TG Kolham
K.v.K. Groningen 02323505

0598 397 497

info@wardenburg.nl

Almelo, Overijssel

Wardenburg Beveiliging & Telecom
Aadijk 37
7602 PP Almelo
K.v.K. Enschede 06082259

0546 866 664

almelo@wardenburg.nl

Nieuws

Certificering

Unetovni zw 300px  

ccv BORG 170px CCV BMI 2 68x130pxCCV BMI 64x130px